Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pasta z uzené ryby

SUROVINY

125g uzené ryby – čistá váha bez kostí kůže (makrela, kapr apod.)
80g čerstvého smetanového sýra (žervé, lučina, palouček apod.)
½ – 1 lžíce strouhaného křenu
1 lžíce majonézy (viz. jak na to)
1 -2 lžíce citronové šťávy
pepř a sůl

POSTUP

Vše hodíme do mixeru a zpracujeme na hladkou hmotu, ale jde to dobře i vidličkou. Pomocí stěrky přendáme do mističky, zabalíme do potravinářské folie a dáme do chladničky odležet. Podáváme na dobrém chlebu ozdobený zeleninou, jarní cibulkou nebo jen kyselou okurkou.

PS: Taky Vám v lednici vždycky zbyde kousek uzené makrely, nebo 2 kolečka salámu, kousíček sýra? Snad proto, abychom neřekly, že to opět někdo „sežral“. No a tyto zbytky nejradši zpracovávám na pomazánky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Vejce také oloupeme. Cibulku sloupneme z vrchní vrstvy. Ředkvičky omyjeme. Vše nakrájíme buď na...
Česnek a cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme...
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a...

RECEPTY