Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kapustové závitky

Jak se mi dostane nějaká starší kuchařka do spáru, hned musím několik receptů vyzkoušet. Kurzívou jsou opět poznatky z kuchařky.

SUROVINY

1 kapusta
200g uzeného maso
200g vepřového masa
4 lžíce rýže vařené (zbylé dušené) jsou to asi 2 menší hrsti nevařené
2 vejce
sůl, pepř
muškátový oříšek
150 ml zakysané smetany
100 ml mléka

POSTUP

Kapustu spaříme. Maso umeleme nebo velice jemně nasekáme, přidáme vařenou rýži, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek. Promícháme. Do spařeného kapustového listu dáme tuto směs – kašovinu. (žebro listu natlučeme, aby se nelámalo při točení) Stočíme a nití můžeme zavázat. Naskládáme na vymazaný pekáček a pečeme asi ½ hodiny při 180 – 200°C. Při pečení podléváme koflíkem kyslé smetany. (Já jsem smíchala zakysanou smetanu s mlékem)

(K tomu jest výtečná vařená kapusta. K závitku dáme půl srdíčka kapusty, která je nasládlá. Závitky jsou kořeněné a nakyslé. Dušený brambor se také k tomu hodí)

(Zbude-li nám té masové kaše, přidáme k ní z 1 bílků sníh a dáme ji na omeletovou pánev máslem vymazanou, neb do nízkého rendlíku péci a tím si připravíme výtečný svítek na jiný den do polévky)

PS: Ty babičky, ale uměli šetřit, a skvěle kreativně!

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Osolíme, opepříme. Přihodíme svazek libečku. Vaříme do změknutí asi 1-...
Den předem si v horké smetaně rozpustíme nasekanou bílou čokoládu a přes noc necháme vychladit. Z mouky, cukru, žloutků, vody, špetky soli a...
Stehna osolíme, opepříme. Vložíme do pekáčku. Každé stehno potřeme máslem a dáme na něj snítku rozmarýnu. (Nebo každé posypeme sušeným...

RECEPTY