Kořeněné vánoční sušenky

SUROVINY

(30 – 40 ks)

180g hladké mouky
80g moučkového cukru
80g másla
1 žloutek
1 lžíce mléka
1 lžička prášku do pečiva
2 vrchovaté lžičky koření do perníku

Shrnutí

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, koření, prášek do pečiva, změklé máslo, mléko, žloutek a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme odpočinout na chvíli do chladničky, ale můžeme ho nechat odležet i přes noc. Těsto rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Pečeme při 200°C asi 10 min. Necháme vychladnout.

Tyto sušenky jsou dobré nechat odležet.

Můžete je zdobit bílkovou, citronovou či rumovou polevou, nebo i slepovat krémem či džemem.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Vykuchaného kapra omyjeme a dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (pokud máte sušenu, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra)...
Krůtí nohy opereme a očistíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a stehna prošpikujeme. Pod kůži vložíme vždy tenký plátek máslíčka....
Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Přisypeme namleté ořechy....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Očištěný celý květák dáme do vařící vody, osolíme a přidáme lžičku másla. Vaříme do měkka cca 20 – 25 min....
Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce. Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Kvašené limonády jsou jedním z nejlepších způsobů, jak si užít přírodní osvěžení, které je nejen chutné, ale i zdravé. Díky...
Objev lehké dezerty s tvarohem! Inspiruj se recepty a pečení s tvarohem z mého webu a zkus jednoduché koláče i...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x