Kulajda z čerstvých či sušených hub

Taky chodí tak rádi na houby? A těch výborných receptů z hub co existuje – dnes
jedna velká klasika.

SUROVINY:

50g másla
50g hladké mouky
800ml vody či vývaru
500g brambor
sůl, pepř

25g másla
hrst hub

250ml smetany ke šlehání
1 – 2 lžíce cukru
4 lžíce octa
hrst nasekaného kopru

POSTUP:

Do hrnce dáme máslo. Na rozehřáté máslo dáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou či vývarem. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a vaříme do změknutí.

Houby očistíme a pokrájíme na kousky. Na pánvičce rozpustíme máslo a houby v něm orestujeme. Osolíme.

Orestované houby přidáme k vařeným bramborám. Nalijeme smetanu a 10 minut vaříme. Dochutíme cukrem a octem. Nasypeme nasekaný kopr. Necháme probublat a ochutnáme, když tak přisolíme, či přisladíme.

Podáváme ze zastřeným vejcem.

PS: pokud máme jen houby sušené. Namočíme je na 10 min do studené vody. Trochu je vymačkáme a přihodíme je k bramborám a vaříme do měkka. Potom již postupujeme stejně.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK