Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kulajda z čerstvých či sušených hub

Taky chodí tak rádi na houby? A těch výborných receptů z hub co existuje – dnes jedna velká klasika.

SUROVINY

50g másla
50g hladké mouky
800ml vody či vývaru
500g brambor
sůl, pepř

25g másla
hrst hub

250ml smetany ke šlehání
1 – 2 lžíce cukru
4 lžíce octa
hrst nasekaného kopru

POSTUP

Do hrnce dáme máslo. Na rozehřáté máslo dáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou či vývarem. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a vaříme do změknutí.

Houby očistíme a pokrájíme na kousky. Na pánvičce rozpustíme máslo a houby v něm orestujeme. Osolíme.

Orestované houby přidáme k vařeným bramborám. Nalijeme smetanu a 10 minut vaříme. Dochutíme cukrem a octem. Nasypeme nasekaný kopr. Necháme probublat a ochutnáme, když tak přisolíme, či přisladíme.

Podáváme ze zastřeným vejcem.

PS: pokud máme jen houby sušené. Namočíme je na 10 min do studené vody. Trochu je vymačkáme a přihodíme je k bramborám a vaříme do měkka. Potom již postupujeme stejně.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Připravíme si vývar. Na svítek utřeme máslo, žloutky, umletá nebo naškrabaná játra, mléko, strouhanku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Vše dobře promícháme....
V roce 2020 na Nový rok jsem pro milovníky sladké snídaně připravila pomerančové palačinky (recept najdete na blogu), tak letos něco...
1/3 potočnice nebo polníčku si schováme na ozdobu a zbytek nasypeme do vývaru, přidáme nakrájené hrušky (pokud mají ošklivou nebo...

RECEPTY