Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
S plněnou paprikou to je v našich rodinách jak se svíčkovou, každá rodina má svůj recept, který si střeží.
1 střední cibule
500 g mleté maso (hovězí + vepřové)
1 vejce
sůl, pepř
špetka mletého kmínu
2 lžíce studené vody
8 paprik (bílé – tenkostěnné)
50g másla či sádla, oleje
50g hladká mouka
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
½ menšího celeru
2 bobkové listy
5 kuliček celého černého pepře
5 kuliček nového koření
1 celá skořice
sůl
1 rajský protlak větší (140g)
800 ml hovězí vývar
Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli nakrájíme najemno. Maso dáme do mísy, přidáme cibuli, vejce. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme vodu a pečlivě promícháme.
Papriky omyjeme a opatrně vyřízneme stopky a vyjmeme semínka. Naplníme je masovou směsí. Pokud Vám zbylo maso, vytvarujeme kuličky.
Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme. V kastrolu rozpálíme máslo, přisypeme zeleninu a restujte dozlatova. Zasypeme moukou a asi minutu opékáme. Přidáme rajský protlak. Zarestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření a skořici. Osolíme, přivedeme k varu. Chvilinku asi 10 min povaříme. Do pekáčku naskládáme naplněné papriky (i zbylé masové koule) a zalijeme připravenou omáčkou.
Dáme do trouby přikryté a pečeme asi 45–50 minut.
Papriky vyndáme. Odstraníme koření a omáčku rozmixujeme. Můžeme dochutit špetkou cukru.
Podáváme s dušenou rýží či houskovým knedlíkem
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved