Plněné papriky (bez rýže)

S plněnou paprikou to je v našich rodinách jak se svíčkovou, každá rodina má svůj
recept, který si střeží.

SUROVINY:

1 střední cibule
500 g mleté maso (hovězí + vepřové)
1 vejce
sůl, pepř
špetka mletého kmínu
2 lžíce studené vody
8 paprik (bílé – tenkostěnné)

50g másla či sádla, oleje
50g hladká mouka
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
½ menšího celeru
2 bobkové listy
5 kuliček celého černého pepře
5 kuliček nového koření
1 celá skořice
sůl
1 rajský protlak větší (140g)
800 ml hovězí vývar

POSTUP:

Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli nakrájíme najemno. Maso dáme do mísy, přidáme cibuli, vejce. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme vodu a pečlivě promícháme.

Papriky omyjeme a opatrně vyřízneme stopky a vyjmeme semínka. Naplníme je masovou směsí. Pokud Vám zbylo maso, vytvarujeme kuličky.

Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme. V kastrolu rozpálíme máslo, přisypeme zeleninu a restujte dozlatova. Zasypeme moukou a asi minutu opékáme. Přidáme rajský protlak. Zarestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření a skořici. Osolíme, přivedeme k varu. Chvilinku asi 10 min povaříme. Do pekáčku naskládáme naplněné papriky (i zbylé masové koule) a zalijeme připravenou omáčkou.

Dáme do trouby přikryté a pečeme asi 45–50 minut.

Papriky vyndáme. Odstraníme koření a omáčku rozmixujeme. Můžeme dochutit špetkou cukru.

Podáváme s dušenou rýží či houskovým knedlíkem

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK