Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Čekanka, občas jí vidíte v obchodě a nevíte co s ní? Může se jíst syrová v salátech či zapečená se sýrem a slaninou, dobrá je z ní polévka. Já se inspirovala Asií.
400g hovězí maso – např. roštěná
1 lžička škrobu
3 lžíce oleje
Sůl, pepř
1 červená paprika
4 červené cibule
400g čekanky
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce sójové omáčky
125ml smetany
100g hrášku čerstvého nebo z konzervy či mraženého
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se škrobem. Papriku rozpůlíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Čekanku nakrájíme na nudličky bez košťálu.
Maso obalené v škrobu dáme na rozpálený olej a prudce orestujeme. Maso vyndáme a do oleje (pokud se nám zdá, že oleje máme málo, přidáme ještě jednu lžíci) vhodíme papriku, cibuli a čekanku. Orestujeme asi 5 min. Přidáme citronovou šťávu, sójovou omáčku, smetanu, hrášek, který jen prohřejeme. Nakonec přidáme maso.
Podáváme s rýží, rýžovými nebo soba nudlemi.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved