Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
250g žampiony
80ml oleje olivový
1 ½ lžičky soli
1 stroužek česneku
1 citron – šťáva i kůra
4 snítky tymiánu
5OOg nudlí – viz. jak na to
2-3 lžíce nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř
Větší žampiony nakrájíme na plátky, menší třeba jen na půlky. Dáme vařit vodu na nudle, osolíme a uvaříme podle návodu. Odměříme si olej, odebereme 1 – 2 lžíce na kterém super rychle osmažíme žampiony.
Do větší mísy dáme odměřený olej, sůl, rozmačkaný česnek bez klíčku, šťávu, kůru z citronu a zdrhnuté lístků tymiánu. Umícháme marinádu. Přidáme orestované žampiony. Scedíme uvařené nudle , ale moc neprotřásáváme.
Těstoviny vhodíme rychle do mísy s houbami. Promícháme. Přidáme petržel, parmazán, opepříme, osolíme a rychle podáváme.
PS: Jeden rychlý recept (záleží jen na tom, jak rychle krájíte) pro hezké teplé letní dny, tak snad se jich ještě dočkáme v babím létě. Pokud vám nevadí syrové žampiony, tak je nemusíte ani restovat, jen nakrájíte a hodíte do marinády.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved