Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Super rychlé nudle s česnekem, žampiony, citronem a tymiánem

SUROVINY

250g žampiony
80ml oleje olivový
1 ½ lžičky soli
1 stroužek česneku
1 citron – šťáva i kůra
4 snítky tymiánu
5OOg nudlí – viz. jak na to
2-3 lžíce nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř

POSTUP

Větší žampiony nakrájíme na plátky, menší třeba jen na půlky. Dáme vařit vodu na nudle, osolíme a uvaříme podle návodu. Odměříme si olej, odebereme 1 – 2 lžíce na kterém super rychle osmažíme žampiony.

Do větší mísy dáme odměřený olej, sůl, rozmačkaný česnek bez klíčku, šťávu, kůru z citronu a zdrhnuté lístků tymiánu. Umícháme marinádu. Přidáme orestované žampiony. Scedíme uvařené nudle , ale moc neprotřásáváme.

Těstoviny vhodíme rychle do mísy s houbami. Promícháme. Přidáme petržel, parmazán, opepříme, osolíme a rychle podáváme.

PS: Jeden rychlý recept (záleží jen na tom, jak rychle krájíte) pro hezké teplé letní dny, tak snad se jich ještě dočkáme v babím létě. Pokud vám nevadí syrové žampiony, tak je nemusíte ani restovat, jen nakrájíte a hodíte do marinády.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Prvních deset ingrediencí zpracujeme na vále do hladkého těsta. Potom přidáme směs oříšků a sušeného ovoce. Každý si může přidat co...
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8...
Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr a umletá...

RECEPTY