Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

SUROVINY

2 stroužky strouhaného česneku
2 lžíce oloupaného strohaného zázvoru
3 malé cibulky, oloupané a jemně nakrájené (možno i nastrouhat)
stonky čerstvého koriandru najemno nakrájené – svazeček
strouhaná kůra z 1⁄2 limety nebo citronu
1 malá červená chilli paprička
špetka kurkumy, sušeného zázvoru, bílého pepře, mořské soli
3 lžíce oleje
100 g hovězího zadního nakrájeného na tenké proužky
1000 ml kokosového mléka
750 ml hovězího vývaru
2-3 lžíce citronové nebo limetové šťávy
2 kousky citronové trávy
2 lžičky třtinového cukru
1 lžíce rybí omáčky
200 g špenátových listů

POSTUP

Česnek, zázvor, cibulky, stonky koriandru, kůru, papričku a vše koření rozmíchejte se 2 lžícemi oleje na pastu. Do hrnce nalijte zbylou 1 lžíci oleje a pastu na ni orestujte. Přidejte maso 3 minuty opékejte. Přilijte mléko a vývar. Přidejte citronovou trávu, citronovou šťávu, cukr a rybí omáčku. Vařte dokud nebude maso měkké, asi 1⁄2 hodiny. Vyndejte citronovou trávu a do vypnuté polévky vhoďte špenát.

Ihned podávejte.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Baklažán rozpůlíme, dáme do pekáče a pokapeme olejem. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a přidáme do pekáčku. Také pokapeme olejem. Pečeme do měkka...
Ohřejeme mléko. Do mísy dáme mouku. Uděláme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Přidáme olej,...
Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí a rozdrobenou střídkou chleba. Sbalíme závitky a ovážeme. Osmažíme...

RECEPTY