Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka je skvělý způsob, jak využít přebývající ředkvičky – klidně i ty povadlejší.

Tahle rychlá a zdravá polévka s rýží a mlékem je ideální na jarní dny, kdy tělo touží po lehkém, ale výživném jídle.

SUROVINY

2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
700ml vody či vývaru
2 hrstičky rýže
150ml mléka
200g ředkviček můžou být i s listím
bílý pepř, sůl
pažitka

Shrnutí

POSTUP

V hrnci připravíme z oleje a mouky světlou jíšku. Zalijeme jí vodou či vývarem a necháme provařit 5 min

Vsypeme rýži a tu uvaříme do měkka (cca 12 min). Nalijeme mléko. Vhodíme nakrájené ředkvičky na tenká kolečka.

Ochutíme solí a pepřem. Provaříme asi 5 min.

Zdobíme pažitkou či různým plevelem.

TIP: Pokud máš i ředkvičkové listy, určitě je nevyhazuj! Obsahují spoustu vitamínů a výborně doplní chuť polévky. Můžeš je nasekat a přidat ke konci vaření nebo použít jako ozdobu na talíři.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Brambory oloupeme a uvaříme nakrájené na kostičky v osolené vodě. Slijeme. Na másle, sádle či oleji usmažíme cibuli, přihodíme nasekanou...
V míse smícháme mouku, mleté mandle, cukr, skořici, zázvor, jedlou sodu a prášek do pečiva. Přistrouháme pomerančovou kůru cca z...
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vychladnout. Oloupeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na plátky. Jogurt...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Připravíme si směs koření, přidáme olej a vytvořím takovou kašičku. Tu namažeme na zauzená stehna a pečeme při 180°- 200°C...
Připravíme si vývar. Na svítek utřeme máslo, žloutky, umletá nebo naškrabaná játra, mléko, strouhanku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Vše dobře...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Pokud si říkáš, co připravit z jahod, máme pro tebe pořádnou dávku inspirace – ať už hledáš něco sladkého na...
Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x