Tahle rychlá a zdravá polévka s rýží a mlékem je ideální na jarní dny, kdy tělo touží po lehkém, ale výživném jídle.
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
700ml vody či vývaru
2 hrstičky rýže
150ml mléka
200g ředkviček můžou být i s listím
bílý pepř, sůl
pažitka
V hrnci připravíme z oleje a mouky světlou jíšku. Zalijeme jí vodou či vývarem a necháme provařit 5 min.
Vsypeme rýži a tu uvaříme do měkka (cca 12 min). Nalijeme mléko. Vhodíme nakrájené ředkvičky na tenká kolečka.
Ochutíme solí a pepřem. Provaříme asi 5 min.
Zdobíme pažitkou či různým plevelem.
TIP: Pokud máš i ředkvičkové listy, určitě je nevyhazuj! Obsahují spoustu vitamínů a výborně doplní chuť polévky. Můžeš je nasekat a přidat ke konci vaření nebo použít jako ozdobu na talíři.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved