Medové řezy s karamelovým krémem

Loni na vánoce jsem dělala medové řezy ve tvaru stromečku, před tím ve tvaru hvězdy. Chtěli jste recept, tak tady je na ty klasické.

SUROVINY

2 vejce
80g másla
2 lžíce medu
130g moučkového cukru
1 lžička skořice
250g hladké mouky
250g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

3 lžíce cukru krupice
600ml mléka
2 pudinky vanilkové nebo karamelové
300g másla
2 lžíce moučkového

100g čokolády
50g 100% tuku

Shrnutí

POSTUP

Vejce, máslo, med, skořici a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Na vál prosejeme mouky a přidáme kypřící prášek. Do mouky nalijeme rozpuštěnou směs a vše zpracujeme na hladké těsto, které rozdělíme na 4 stejné části. Každý díl rozválíme rovnou na pečícím papíru, ve tvaru plátu. (Nebo vykrájíme požadované tvary). Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 min. Pláty necháme vychladnout.

3 lžíce cukru dáme do kastrůlku a necháme ho roztavit na karamel. Nemícháme, občas opatrně zakroužíme kastrůlkem. Když je cukr zlatavý, opatrně na něj nalijeme polovinu mléka (300ml) a karamel necháme rozpustit. Mezitím v druhé půlce mléka rozmícháme pudinkový prášek a přilijeme do rozpuštěného karamelu. Povaříme asi 2 – 3 min. Necháme vychladnout. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme pudink a šleháme.

Krém si rozdělíme na 4 díly. Plát položíme na tác. Potřeme krémem. Přiložíme další plát, krém, plát, krém, plát. Posledním dílem krému potřeme všechny strany a necháme do druhého dne odležet v chladu.

Čokoládu nasekáme. Tuk rozehřejeme a čokoládu v ní rozpustíme. Vychladlé medové řezy polijeme čokoládou. Můžeme ještě ozdobit dle své fantazie.

Hvězda – karamelový krém, mochyně-physalis, různé vykrájené tvary z medového těsta a lineckého

Stromeček – kokosový krém, borůvky, mandle v čokoládě a kokosu, sněhové pusinky, různé vykrájené tvary z medového těsta a lineckého, vločky z jedlého papíru

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Na másle osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a stále restujeme. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Osolíme. Opepříme. Okořeníme...
Libeček nasekáme. Smetanu smícháme s bylinkou a kořením. Osolíme a opeříme. Necháme uležet 24 hodin. Opečeme na grilu nebo pánvičce....
Ze lžíce másla a jemné mouky uděláme bledou jíšku. Necháme vychladnout. Přidáme 1 žloutek, špetku zázvoru, z 2 bílků sníh....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Hrách necháme přes noc namočený. Druhý den vodu slijeme, napustíme novou vodu a hrách dáme vařit do měkka cca 45...
Pudinky rozmícháme spolu s cukrem ve šťávě slité z meruňkového kompotu - 500ml (pokud máte málo šťávy, dolijte vodou) a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x