Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Medové řezy s karamelovým krémem

Loni na vánoce jsem dělala medové řezy ve tvaru stromečku, před tím ve tvaru hvězdy. Chtěli jste recept, tak tady je na ty klasické.

SUROVINY

2 vejce
80g másla
2 lžíce medu
130g moučkového cukru
1 lžička skořice
250g hladké mouky
250g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

3 lžíce cukru krupice
600ml mléka
2 pudinky vanilkové nebo karamelové
300g másla
2 lžíce moučkového

100g čokolády
50g 100% tuku

POSTUP

Vejce, máslo, med, skořici a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Na vál prosejeme mouky a přidáme kypřící prášek. Do mouky nalijeme rozpuštěnou směs a vše zpracujeme na hladké těsto, které rozdělíme na 4 stejné části. Každý díl rozválíme rovnou na pečícím papíru, ve tvaru plátu. (Nebo vykrájíme požadované tvary). Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 min. Pláty necháme vychladnout.

3 lžíce cukru dáme do kastrůlku a necháme ho roztavit na karamel. Nemícháme, občas opatrně zakroužíme kastrůlkem. Když je cukr zlatavý, opatrně na něj nalijeme polovinu mléka (300ml) a karamel necháme rozpustit. Mezitím v druhé půlce mléka rozmícháme pudinkový prášek a přilijeme do rozpuštěného karamelu. Povaříme asi 2 – 3 min. Necháme vychladnout. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme pudink a šleháme.

Krém si rozdělíme na 4 díly. Plát položíme na tác. Potřeme krémem. Přiložíme další plát, krém, plát, krém, plát. Posledním dílem krému potřeme všechny strany a necháme do druhého dne odležet v chladu.

Čokoládu nasekáme. Tuk rozehřejeme a čokoládu v ní rozpustíme. Vychladlé medové řezy polijeme čokoládou. Můžeme ještě ozdobit dle své fantazie.

Hvězda – karamelový krém, mochyně-physalis, různé vykrájené tvary z medového těsta a lineckého

Stromeček – kokosový krém, borůvky, mandle v čokoládě a kokosu, sněhové pusinky, různé vykrájené tvary z medového těsta a lineckého, vločky z jedlého papíru

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rýži propláchneme v cedníku pod tekoucí vodou. Do kastrolu dáme mléko, kokosové mléko, cukr, grepovou kůru. Za stálého míchání uvaříme...
Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce. Do hrnce vložíme sádlo a špek. Chvilku restujeme. Přihodíme cibuli. Kuličky jalovce trochu rozmačkáme,...
Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku. Do jíšky klepneme vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou. Potom je zalijeme vodou nebo...

RECEPTY