Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Oříškové cukroví s krémem a rumovou polevou

SUROVINY

270g hladké mouky
120g moučkového cukru
180g mletých oříšků
210g másla

Náplň:
150g másla
150g mletých oříšků
150g moučkového cukru

Rumová poleva:
120 g moučkového cukru
2 lžíce rumu

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy a změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den těsto rozválíme a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 200°C asi 10 min. Necháme vychladnout a spojujeme oříškovým krémem, zdobíme rumovou polevou a vlašským ořechem.

Náplň:

Do změklého másla všechny přísady našleháme.

Rumová poleva:

Prosátý moučkový cukr utřeme s rumem do husté hladké hmoty.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do krůtího psa uděláme kapsu. Tu naplníme směsí z nasekaných sušených rajčat, natrhané mozzarely, bazalky a pokrájeného pršuta (50g). Kapsu...
Na oleji zpěníme rychle cibulku, přihodíme hráček a zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Vše rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu a...
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8...

RECEPTY