Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vdolky  hruškovým rozvarem a tvrdým tvarohem

SUROVINY

Těsto:
250g hladké mouky
250g polohrubé mouky
50 g tuku (Héra, Zlatá Haná)
30 g cukru
1 žloutek
20g droždí
250ml mléka
lžička soli
olej na smažení
hruškový rozvar nebo hrušková povidla SingleFood
tvrdý tvaroh na posypání

Rozvar:
700 g hrušek oloupaných a nakrájených
2-3 lžíce cukru
2 hřebíčky
1 lžíce citronové šťávy

POSTUP

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutek, rozehřátý tuk a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout. Těsto ještě jednou zpracujeme a rozválíme na tloušťku 1 cm. Vykrájíme kolečka a necháme ještě pod utěrkou nakynout. Vdolky můžeme smažit v rozpáleném oleji, ale také upéct v troubě do zlatova.

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme citronovou šťávu, hřebíček, cukr. Vaříme při mírné teplotě do rozvaření a zhoustnutí.

Na vdolečky navršíme hruškový rozvar a posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Česnek a cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme...
Maso nakrájíme na kostičky. Ty obalíme jemně v hladké mouce a opečeme na 2 lžící sádla, aby se maso hezky zatáhlo....
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr. Uděláme důlek, do kterého klepneme vejce, a přidáme mléko. Pomocí nože od středu důlku trochu...

RECEPTY