Vdolky  hruškovým rozvarem a tvrdým tvarohem

SUROVINY:

Těsto:
250g hladké mouky
250g polohrubé mouky
50 g tuku (Héra, Zlatá Haná)
30 g cukru
1 žloutek
20g droždí
250ml mléka
lžička soli
olej na smažení
hruškový rozvar nebo hrušková povidla SingleFood 
tvrdý tvaroh na posypání

Rozvar:
700 g hrušek oloupaných a nakrájených
2-3 lžíce cukru
2 hřebíčky
1 lžíce citronové šťávy

POSTUP:

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutek, rozehřátý tuk a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout. Těsto ještě jednou zpracujeme a rozválíme na tloušťku 1 cm. Vykrájíme kolečka a necháme ještě pod utěrkou nakynout. Vdolky můžeme smažit v rozpáleném oleji, ale také upéct v troubě do zlatova.

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme citronovou šťávu, hřebíček, cukr. Vaříme při mírné teplotě do rozvaření a zhoustnutí.

Na vdolečky navršíme hruškový rozvar a posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK