Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ementálová pomazánka s ořechy

SUROVINY

100g ementálu
100g jader vlašských ořechů
100g másla
mléko nebo smetana
sůl

POSTUP

Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr a umletá jádra ořechů. Dobře promícháme a podle potřeby zředíme mlékem nebo smetanou – také pokojové teploty! Mažeme na bílé pečivo. Můžeme ozdobit nasekanými ořechy.

PS: Kupte si kvalitní ementál, aby chuť pomazánky byla pěkně výrazná. S vlašskými ořechy je pomazánka prostě božská.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

V roce 2020 na Nový rok jsem pro milovníky sladké snídaně připravila pomerančové palačinky (recept najdete na blogu), tak letos něco...
Na vál prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, máslo nakrájené na menší kousky, vejce a mléko. Vypracujeme hladké těsto,...
Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Šalotku oloupeme a drobně nasekáme. Majonézu připravíme dle popisu – viz Základní recepty....

RECEPTY