Ementálová pomazánka s ořechy

SUROVINY:

100g ementálu
100g jader vlašských ořechů
100g másla
mléko nebo smetana
sůl

POSTUP:

Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr a umletá jádra ořechů. Dobře promícháme a podle potřeby zředíme mlékem nebo smetanou – také pokojové teploty! Mažeme na bílé pečivo. Můžeme ozdobit nasekanými ořechy.

PS: Kupte si kvalitní ementál, aby chuť pomazánky byla pěkně výrazná. S vlašskými ořechy je pomazánka prostě božská.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Jahodové poháry
Sladké

Jahodové poháry

Nejdříve naložíme jahody s cukrem a vínem. Dáme vychladit.
Smetanu našleháme dotuha. Opatrně do šlehačky vmícháme celé kondenzované
mléko a jogurt.
Do skleniček nebo mističek

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK