Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka z čerstvého zelí

SUROVINY

1l vody nebo vývaru – viz Jak na to
sůl
2 hrsti hub (mražených či sušených)
hrst jáhel
250g zelí
jíška viz – jak na to

POSTUP

Do slané vody dáme zavařit houby. Potop přidáme 3x spařenou hrst jáhel a nakonec nakrouhané zelí najemno. Zahustíme jíškou. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme nějakou bylinku z mrazáku, kterou jsme si připravili přes léto.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku prosejeme na vál, přidáme žloutky a tuk. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se těsto lepí, přisypeme mouku. Těsto necháme...
Ze lžíce másla a jemné mouky uděláme bledou jíšku. Necháme vychladnout. Přidáme 1 žloutek, špetku zázvoru, z 2 bílků sníh. Osolíme....
Rozinky dáme do misky a polejeme rumem. Občas promícháme, aby se nasákly všechny rovnoměrně. Dáme ohřát mléko, aby bylo jen...

RECEPTY