1 avokádo
2 lžíce limetové šťávy
1 stroužek česneku – vyndaný klíček
1 lžička soli
1 konzerva hrášku (300g)
Avokádo vypeckujeme, dužinu vydlabeme a dáme do mixeru, přidáme česnek, limetovou šťávu, hrášek a vše rozmixujeme. Osolíme.
Podáváme na toustech, anebo na slaných sušenkách.
PS: Jednou jsem neodhadla dobu přípravy jídla a návštěva byla již za dveřmi. V lednici bylo jen avokádo a ve spíži konzerva hrášku. Rychle jsem vše vhodila do mixéru, našla slané krekry a nesla na stůl. Přátelé povídali, nabírali pyré a vůbec nevadilo, že si na hlavní chod musí počkat. Nyní pomazánku dělám častěji a používám ji jako podklad do housek na obložení šunkou, sýrem, zeleninou atd.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved