Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vývar s játrovými knedlíčky

Jedna klasika na sváteční stůl

SUROVINY

200g jater (vepřových, drůbežích)
3 – 4 stroužky česneku
1 vejce
50g změklého másla
2 špetky majoránky
sůl, pepř
asi 50g strouhanky
1 – 1.5l vývaru – viz základní recepty

POSTUP

Játra očistíme, zbavíme se všech bílých blanek.

Česnek oloupeme a vše umeleme.

V misce utřeme změklé máslo s vajíčkem, přidáme umleté játra s česnekem. Osolíme, opepříme. Přidáme majoránku, kterou v dlani rozetřeme, aby se krásně rozvoněla. Promícháme.

Postupně přidáváme strouhanku, aby z těsta šli dělat knedlíčky. Necháme chvilinku odležet. Těsto se krásně spojí a trochu zhoustne.

Tvoříme knedlíčky ve velikosti asi vlašského ořechu.

Jeden zkusíme zavařit asi tak 5 min dle velikosti. Ochutnáme, a když tak dochutíme. Pokud se knedlíček rozvařil, přidáme strouhanku. Jestli je vše v pořádku knedlíčky všechny zavaříme.

PS: Já knedlíčky vařím rovnou v polévce. A mám ráda hodně knedlíčků a nemám ráda nudle v této polévce.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, kokos, změklé máslo a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc...
Čočku uvaříme dle návodu. Můžeme použít zelenou, žlutou, černou i červenou je to na vaší chuti. Scedíme. Zeleninu nakrájíme najemno, dáme...
Žloutky utřeme se změklým máslem, přidám mléko a mouku. Osolíme. Přidáme bylinky. (Hlavně ať jsou všechny suroviny pokojové teploty). Nakonec opatrně...

RECEPTY