Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kuřecí paličky marinované v podmáslí

SUROVINY

12 kuřecích paliček

Marináda:
300ml podmáslí
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžička drceného černého pepře
1 lžíce soli
1 lžíce javorového sirupu nebo smrkového od SingleFood, může být i med
1 lžička mletého kmínu

POSTUP

Ze všech ingrediencí umícháme marinádu, do které dáme paličky, aby byli celé obalené. Necháme přes noc uležet. Vyjmeme z marinády, trochu necháme okapat, poklademe na plech na pečící papír. Pokapeme 2 lžícemi oleje a dáme péct asi na 200°C 30 – 40 min.

PS: Kuřecí paličky dělávám, když se mi stýská po grilování a když mají přijít přátelé na oběd. Vše si hezky připravím den předem, potom to hodím do trouby, o nic se nestarám. Když je hotovo, dám jídlo na stůl a všichni se obslouží sami. Podávám s pečenými bramborami anebo hromadou salátu.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Veku nebo tousťák namočíme mlékem. Přidáme ořechy, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a řádně rozmixujeme. Do hladké hmoty opatrně přidáváme olej a cit....
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody. Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše...
Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na oleji, přidáme kukuřici. Zarestujeme a zalijeme vývarem. Povaříme asi 10 minut. Rozmixujeme. Na plech nasypeme...

RECEPTY