Opět jsem oprášila jeden starý recept. Poměry jsem upravila, ale kurzívou jsem Vám nechala podávání dle staré kuchařky
1 menší květák
125ml smetany
3 žloutky
300g másla
citronová šťáva
sůl
bílý pepř
Očištěný celý květák dáme do vařící vody, osolíme a přidáme lžičku másla. Vaříme do měkka cca 20 – 25 min.
Mezitím si připravíme omáčku. Připravíme si hrnec s vodou (na páru). Do mísy, která se vejde na připravený hrnec, dáme smetanu, v níž rozkvedláme žloutky. Postavíme na páru a šleháme do zhoustnutí. Osolíme a potom přidáváme máslo a šleháme. Ochutíme citr. šťávou.
(Kolem uvařeného květáku naskládáme nové brambory s kmínem a zelenou petržilkou do měkka uvařené a polijeme ho připravenou omáčkou)
PS: Mně se bohužel květák rozpadl, ale pokud nechcete vařit celý květák, můžete ho rovnou rozdělit při vaření na růžičky.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved