Plněné portobello

Určitě máte v lednici nějaký zbytek cukety a tak ji vražte do houby.

SUROVINY:

4 portobella
plátek másla
1 cibulka jarní
2 stroužky česneku
100g cukety
200g mletého masa míchaného
1 lžíce nasekaných bylinek (šalvěj, petržel, saturejka, meduňka)
špetka soli
špetka pepře
špetka kmínu mletého

POSTUP:

S portobella vyjmeme nožky a houby očistíme vlhkým hadrem. Cibuli, česnek a nožky z hub nakrájíme najemno, cuketu nastrouháme i se slupkou (pokud je starší vnitřek se semínky odstraníme). Na pánvičku dáme máslo, přidáme cibuli, česnek, nožky z hub. Chvilinku restujeme a přihodíme nastrouhanou cuketu. Orestujeme. Necháme vychladnout. 

Do mísy dáme maso, orestovanou směs, bylinky, sůl, pepř, kmín. Pořádně zamícháme. Pekáček vymažeme máslem. Dáme na něj klobouky portobella. Osolíme. A naplníme masovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 – 200°C asi 15 – 20 min.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK