Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Plněné portobello

Určitě máte v lednici nějaký zbytek cukety a tak ji vražte do houby.

SUROVINY

4 portobella
plátek másla
1 cibulka jarní
2 stroužky česneku
100g cukety
200g mletého masa míchaného
1 lžíce nasekaných bylinek (šalvěj, petržel, saturejka, meduňka)
špetka soli
špetka pepře
špetka kmínu mletého

POSTUP

S portobella vyjmeme nožky a houby očistíme vlhkým hadrem. Cibuli, česnek a nožky z hub nakrájíme najemno, cuketu nastrouháme i se slupkou (pokud je starší vnitřek se semínky odstraníme). Na pánvičku dáme máslo, přidáme cibuli, česnek, nožky z hub. Chvilinku restujeme a přihodíme nastrouhanou cuketu. Orestujeme. Necháme vychladnout.

Do mísy dáme maso, orestovanou směs, bylinky, sůl, pepř, kmín. Pořádně zamícháme. Pekáček vymažeme máslem. Dáme na něj klobouky portobella. Osolíme. A naplníme masovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 – 200°C asi 15 – 20 min.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahody necháme rozmrznout a rozmačkáme je. Jogurt smícháme s cukrem. Šlehačku našleháme. Slejeme trochu šťávy z jahod a...
Všechny suroviny zpracujeme na vále a necháme odpočinout v lednici cca 20min. Potom těsto vyválíme a přeneseme do formy, vytvarujeme okraje....
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, cukr, ořechy. Zamícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vše pořádně promícháme....

RECEPTY