Salát z červené řepy

SUROVINY:

2 červené řepy (syrové, nevařené !!!)
100ml oleje olivového (nebo vašeho oblíbeného)
3 polévkové lžíce želé z černého bezu
1 polévková lžíce medu (nebo podle chuti)
2 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce pomerančového džusu
2 lžíce sójové omáčky
asi 2cm zázvoru nastrouhaného
sůl, pepř, můžete přidat i špetku tymiánu

POSTUP:

Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

Ocet med, džus, olej, sójovou omáčku, želé, pepř a sůl (tymián) důkladně prošleháme a přidáme nastrouhaný zázvor. Plátky řepy vložíme do nádoby a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme proležet alespoň přes noc, raději však 2 dny.

Salát je výborný i ze sýrem a posypaný ořechy.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK