Trošičku složitější recept, ale ta práce stojí za to. A můžete do něj spotřebovat zbytky čokolády od Vánoc. Mňam.
250g domácích širších nudlí (dlouhých asi 5 cm) – viz základní recepty
1/2l obyčejné smetany (ne smetany ke šlehání – šlehačka)
150g čokolády
1 lžíce másla (asi 20g)
3 vejce
2 – 3 lžíce cukru
Máslo na vymazání formy a trochu hrubé mouky na vysypání Připravíme si domácí nudle dle sekce – viz základní recepty. Nebo si koupíme nějaké čerstvé těstoviny.
Ty to nudle uvaříme ve smetaně na hustou kaši. Trvá to cca 10 min. Odstavíme. Přidáme nasekanou čokoládu a máslo. Zamícháme a necháme vychladnout. Z bílků ušleháme sníh s cukrem a zašleháme žloutky do krásně hedvábné pěny. Nudlovo-čokoládovou kaši opatrně promícháme s touto pěnou. Vše nalijeme do máslem vymazané, moukou vysypané formy. Pečeme v troubě při 180°C asi 45 min.
(K tomu se podává nějaká ovocná šťáva dle původního receptu)
My si k tomu dáme mangovo – borůvkový kompot s mátou a kumquatou viz recepty
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved