Rajská polévka z čerstvých rajčat

Ještě pořád zrají rajčata a co s nimi, že?

SUROVINY

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 řapíky celeru
2 střední mrkve
2 stroužky česneku
1 lžička třtinového cukru
750ml vývaru jakéhokoli viz Jak na to
5 rajčat
sůl, pepř
1 lžíce pecorina, parmazánu či jiného tvrdého sýra

Shrnutí

POSTUP

Cibulu nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Do hrnce dáme olej, rozpálíme a přihodíme mrkev, celer, cibuli. Opékáme do zlatova. Zasypeme cukrem a ještě chvilku restujeme, aby cukr zkaramelizoval.

Přihodíme česnek a zalijeme vývarem. Vaříme.

Rajčata nařízneme do kříže, dáme do kastrolu či misky a zalijeme horkou vodou. Potom rajčata vyndáme a oloupeme. Odstraníme bubáka a nakrájíme na kousky.

Přihodíme k zelenině a vše vaříme, až je zelenina krásně měkká. Rozmixujeme.

Podáváme s těstovinami a sypané sýrem.

PS: Pro obměnu můžete přidat do hotové polévky bazalkové nebo jiné pesto.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, kokos, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme...
V míse rozmícháme změklé máslo, cukr i vanilkový, vejce pokojové teploty a špetku soli do hladké krémové pěny. Hladkou mouku...
Očištění houby pokrájíme na malé kousky. Na 3 lžících oleje orestujeme houby do měkka. (pokud jsou tvrdé, můžeme podlít vodou...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Všechny suroviny nastrouháme na hrubším struhadle. Ochutíme solí, pepřem, worcestrem a spojíme majonézou dle vaší chuti. Potom jíž mažeme en...
Smícháme si zálivku. Nejlépe to jde v uzavíratelné nádobce. Všechny ingredience dáme do nádobky, uzavřeme a protřepeme do hladké emulze....

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Objevte zdravé náhrady cukru v receptech, které neztratí chuť. Med, javorový sirup, stévie a další tipy pro zdravější pečení a...
Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x