Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka s jíškovo-zázvorovým pudingem

Tento recept je opět z jedné staré kuchařky. Je to skvělá polévka do chladnějších dnů, protože štiplavost zázvoru vývar povýší na skvělé ohřívadlo.

SUROVINY

1l libovolného vývaru (viz základní recepty)
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 vejce
větší špetka zázvoru
sůl

POSTUP

Uvaříme vývar dle viz základní recepty.

Ze lžíce másla a jemné mouky uděláme bledou jíšku. Necháme vychladnout. Přidáme 1 žloutek, špetku zázvoru, z 2 bílků sníh. Osolíme. Opatrně zamícháme. Hrníček na čaj vymažeme máslem. Vysypeme moukou. Hmotu dáme do hrníčku, postavíme do hrnce s teplou vodou a vaříme v páře, až nám puding ztuhne (cca 20 min)

Uvařený vyndáme z hrníčku a pokrájíme. Vkládáme do talíře a zalijeme vývarem.

PS: Komu se nechce vytvářet pudink, tak mě napadlo, že skvěle by to fungovalo i s vaječným kapáním se špetkou zázvoru.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Těstoviny uvaříme dle návodu, nebo uděláme domácí dle „Základní recepty.“ Necháme vychladnout. Jablka nakrájíme na tenké plátky anebo nastrouháme na struhadle, pokapeme...
Mléko osolíme a dáme vařit. Rýži pořádně propláchneme vodou a vsypeme do mléka. Pozvolna vaříme doměkka na kaši. Kaši necháme...
Šťávu z citronu, olej, med a víno pořádně promícháme. Jde to nejlépe v uzavřené dózičce nebo skleničce. Naporcované kuře dáme do pekáčku...

RECEPTY