Opět se objevují v krámě morkové kosti. Babičky z morku dělaly knedlíčky do polévky.
100g morku (4 – 5 morkových kostí)
2 rohlíky (cca 80g)
1 vejce
1 špetka petržele
sůl, pepř
1 – 1.5l hovězího vývaru – viz Základní recepty
Morkové kosti dáme vařit na 10 min do hovězího na vývar.
Rohlíky si pokrájíme na malé kostičky.
Morek vyškrábneme na pánvičku a necháme na teple (střední plamen) rozpustit.
Do misky dáme nakrájené rohlíky, nalijeme morek. Necháme vsáknout. Přidáme vejce. Osolíme, opepříme. Přidáme nasekanou petržel. Promícháme. Necháme chvilinku odležet v lednici. Těsto se krásně spojí a trochu zhoustne.
Mokrýma rukama tvoříme knedlíčky ve velikosti asi vlašského ořechu. Tyto knedlíčky vaříme na páře. Do hrnce dáme po dně vodu, vložíme pařáček a naskládáme knedlíčky. Přiklopíme a vaříme na páře cca 5 min.
PS: Podáváme s hovězím vývarem, masem z polévky a zeleninkou.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved