Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

A máme tu zase Valentýna. Takže jestli slavíte, upečte miláčkovi tento koláč.

SUROVINY

250g hladké mouky
75g cukru krupice
125g másla studeného
špetka soli
2 žloutky
1 – 2 lžíce studené mouky

Krém:
1 smetan ke šlehání (250ml)
100g bílé čokolády
1 džem malinový (200g)

POSTUP

Den předem si v horké smetaně rozpustíme nasekanou bílou čokoládu a přes noc necháme vychladit.

Z mouky, cukru, žloutků, vody, špetky soli a másla vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme radši po lžících, dle mouky.

Těsto dáme do chladničky odležet minimálně na 1 hodinu.

Formu si vyložíme pečícím papírem. Odležené těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm o velikosti formy i s okraji. Přendáme do koláčové formy. A po okraji přejedeme válečkem, abychom odstranili přebytečné těsto. Těsto propícháme a dáme do lednice.

Ze zbytku těsta si můžeme vykrájet různé tvary na ozdobu. (Já použila srdce, když to je koláč pro zamilované.)

Troubu rozpálíme na 180°C a vychlazené těsto ve formě dáme péct na 20 – 25 min. Vyndáme, necháme vychladnout.

Vychlazenou smetanu s bílou čokoládou našleháme s džemem dotuha. Rozetřeme na upečený koláč a necháme v lednici zatuhnout.

Ozdobíme dle své fantazie ovocem a zbytky těsta, které jsme vykrájeli a upekli.

 

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a marshmallows. (Pokud máte jen ty velké bonbony, tak je rozkrájejte na ¼, rychleji se...
Na másle osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a stále restujeme. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Osolíme. Opepříme. Okořeníme zelenou bylinkou...
Maso nakrájíme na nudličky či menší kostky, obalíme v hladké mouce. Na 1 lžíci oleje orestujeme obalené maso. Maso dávejte do...

RECEPTY