Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Marinovaná vepřová krkovice

I když mám grilování spojené s teplem a létem, občas prostě dostanu velikou chuť na grilované maso.

SUROVINY

4 vepřové krkovice (cca 1 x 200g)
1 lžíce polotučné nebo dijonské hořčice
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku nastrouhaného
2 větvičky rozmarýnu
4 – 6 lístků šalvěje
1 lžíce octa balsamico crém (pomerančový, vinný, fíkový)
pepř
sůl

POSTUP

V misce smícháme hořčici, olej, ocet, česnek, nasekané bylinky a pepř. Maso očistíme, na okrajích nasekneme a můžeme jemně naklepat. Maso obalíme v marinádě a necháme odležet 1 – 3 hodiny, nebo přes noc. Rozpálíme gril nebo pánvičku a maso opečeme asi 4 – 5 min na každé straně. Maso vyndáme. Necháme odpočinout a teprve osolíme.

Podáváme s opečenou polentou

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso nasolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme chvilku odležet. Potom dáme do pekáčku, podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme při 180°C asi...
Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mističky. Přidáme filety z pomeranče, sójovku, šťávu z pomeranče, olej a cukr. Vše promícháme. Necháme...
Změklé máslo, cukr a žloutky třeme (1/2 hodiny), my si vezmeme šlehač. Ze zbylých bílků ušleháme pevný sníh. (Do studeného...

RECEPTY