Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

I když mám grilování spojené s teplem a létem, občas prostě dostanu velikou chuť na grilované maso.

SUROVINY

4 vepřové krkovice (cca 1 x 200g)
1 lžíce polotučné nebo dijonské hořčice
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku nastrouhaného
2 větvičky rozmarýnu
4 – 6 lístků šalvěje
1 lžíce octa balsamico crém (pomerančový, vinný, fíkový)
pepř
sůl

POSTUP

V misce smícháme hořčici, olej, ocet, česnek, nasekané bylinky a pepř. Maso očistíme, na okrajích nasekneme a můžeme jemně naklepat. Maso obalíme v marinádě a necháme odležet 1 – 3 hodiny, nebo přes noc. Rozpálíme gril nebo pánvičku a maso opečeme asi 4 – 5 min na každé straně. Maso vyndáme. Necháme odpočinout a teprve osolíme.

Podáváme s opečenou polentou

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo, žloutek a lžíci mléka. Vše zpracujeme na hladké těsto....
Vývar připravíme dle sekce základní recepty. Čerstvou zeleninu si nakrájíme třeba na julienne a vhodíme ji do vývaru těsně před podáváním. Vychladlé...
Mouku prosejeme na vál, přidáme mleté mandle, cukr, macha čaj a nastrouhaný tuk. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se těsto...

RECEPTY