Kořeněné uzené maso

SUROVINY:

1kg uzené pečeně nebo krkovice
10 hřebíčků
800g brambor
2 cibule
1 lžíce oleje
2 snítky tymiánu
1 větší nebo 2 menší bobkové listy
sůl, pepř
150ml vody nebo vývaru
2 jablka nebo 5 větších meruněk

Marináda:
200g meruněk
1 lžíce medu
4 lžíce černého piva

POSTUP:

Do uzeného masa napícháme hřebíčky. Oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky.(Pokud máte nové brambory jako já, tak je ani neokrajuju). Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na klínky. Troubu rozpálíme na 200°C. Do pekáčku dáme olej, cibuli. Přidáme brambory, které mírně osolíme a na ně položíme maso, posypeme lístky tymiánu, přidáme bobkový list. Opepříme. (Pozor – uzené maso bývá dosti slané.)

Podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme asi 30min.

Nakrájíme meruňky najemno, přidáme med a povaříme na marmeládu. Do vychladlé marmelády přidáme černé pivo.

Po 30min pečení nalijeme meruňkovou směs na maso. Pečeme odkryté dalších 30min. Maso podléváme.

Jablka nebo meruňky rozkrájíme na kousky. Před koncem pečení vhodíme do pekáčku asi na 10 min.

Pozor: Místo meruněk můžete rovnou použít meruňkový džem SingleFood , do kterého přidáme ještě lžičku medu.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Salát z fazolí
Příloha

Salát z fazolí

Konzervy vylejeme do sítka a fazole pořádně propláchneme. Necháme okapat. Uvaříme vajíčka natvrdo – viz Jak na to. Uděláme zálivku z okurkového nálevu, oleje, hořčice, soli

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK