Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hovězí na jalovci

Jalovec obecný je stálezelený jehličnatý strom, na kterém rostou modročerné plody jalovčinky, a ty zrovna použijeme.

SUROVINY

100g špeku
50g sádla
1 větší cibule
1kg hovězí plece
hladká mouka na obalení
10 kuliček jalovce
1 l vývaru viz základní recepty

POSTUP

Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce. Do hrnce vložíme sádlo a špek. Chvilku restujeme. Přihodíme cibuli. Kuličky jalovce trochu rozmačkáme, vsypeme k cibuli a necháme zesklovatět. Přihodíme maso, opět krátce zarestujeme.

Zalijeme částí vývaru. Dusíme do změknutí. Postupně přiléváme vývar.

Podáváme třeba s rýží.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Omyté, očištěné ředkvičky nakrájíme třeba na osminky a cibulku na kolečka. Olej, citronovou šťávu, med, vodu, sůl a pepř umícháme na...
Nejdříve našleháme jogurt s medem. Potom opatrně vmícháme nasekanou mátu. Omáčka se nejvíce hodí ke grilovanému ovoci. Pokud ubereme med a osolíme...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, ořechy, změklé máslo, vejce, rum a kakao. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe...

RECEPTY