Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hovězí na jalovci

Jalovec obecný je stálezelený jehličnatý strom, na kterém rostou modročerné plody jalovčinky, a ty zrovna použijeme.

SUROVINY

100g špeku
50g sádla
1 větší cibule
1kg hovězí plece
hladká mouka na obalení
10 kuliček jalovce
1 l vývaru viz základní recepty

POSTUP

Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce. Do hrnce vložíme sádlo a špek. Chvilku restujeme. Přihodíme cibuli. Kuličky jalovce trochu rozmačkáme, vsypeme k cibuli a necháme zesklovatět. Přihodíme maso, opět krátce zarestujeme.

Zalijeme částí vývaru. Dusíme do změknutí. Postupně přiléváme vývar.

Podáváme třeba s rýží.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Pórek a mrkev si nakrájíme na stejně veliké kousky. Vykuchaného amura očistíme, odřízneme hlavu a ploutvičky. Omyjeme, osušíme a naporcujeme na...
Mouku, cukr, mandle, vejce, změklý tuk a mléko, které radši přidáváme postupně, zpracujeme na těsto. Trochu tužší než na cukroví. Necháme...
Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes noc...

RECEPTY