Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

asi 200g perníku a 8 lžic rumu nebo brandy (pro děti čaj)

Vrstva jablková
4 středně velká jablka
3 lžíce citronové šťávy
4 vrchovaté lžíce třtinového cukru
špetka muškátového oříšku
2 vrchovaté lžičky mleté skořice
asi 1 cm másla

Vrstva karamelová:
10 lžic krupicového cukru
voda na zalití cukru
200 ml smetany ke šlehání
4 lžíce rumu nebo brandy

Vrstva krémová:
2 mascarpone (500g)
1 smetana ke šlehání (250 ml)
2 vrchovaté lžíce moučkového cukru

POSTUP

Perník nakrájejte na malé kousky a pokapejte rumem nebo brandy. Dětem navlhčete čajem.

Vrstva jablková:

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kousky asi 1,5 cm. Vložte do hrnce, přidejte citronovou šťávu, cukr, muškátový oříšek a máslo. Jablka povařte, ale nerozvařte.

Dejte vychladit.

Vrstva karamelová:

Cukr dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byl cukr celý mokrý a vařte na mírném ohni, až se rozpustí a začne karamelizovat. Když je cukr zlatý přilejete smetanu, ale velice opatrně, mohl by vybublat a opařit Vás. Vařte tak dlouho až se karamel celý rozpustí. Dejte vychladit.

Vrstva krémová

Mascarpone, šlehačku a cukr našleháte do zhoustnutí.

Dokončení:

Do poháru dávejte krém, navlhčený perník, jablka a karamel. Vrstvy zopakujte.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme, nejlépe to jde rukou. Vytvoříme kuličky. Do woku dáme olej...
Do mísy nasypeme obě mouky, namleté ořechy, cukr a prášek do pečiva, přidáme vejce, žloutek, změklý tuk a vlahého mléko....
Cibulu nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme olej, rozpálíme a přihodíme mrkev, celer,...

RECEPTY