Nejrychlejší bábovka co znám

SUROVINY

2 hrnky hladké mouky
½ balíčku prášku do pečiva
1 hrnek cukru krupice
3 vejce větší nebo 4 menší vejce
1 smetana ke šlehání (250ml)
tuk na vymazání a strouhanka na vysypání

Shrnutí

POSTUP

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva a cukr. Zamícháme. Přidáme vejce, a smetanu a vše pořádně promícháme. Těsto navršíme do vymazané a vysypané formy. (Nelekněte se těsto je trochu tužší.) Pečeme při 180°C asi 45 min. Kdo má rád rozinky může přidat hrst rozinek namočených v rumu.

PS: Rychlejší bábovka neexistuje a těch alternací: např.
1) 1 hrnek mouky nahradíme třeba kokosem nebo mákem nebo mletými ořechy
2) do zákl. těsta můžete přidat nasekané ořechy
3) do zákl. těsta přidáte nasekané ořechy nebo nasekanou čokoládu
4) 5 lžic těsta dáte stranou, do něj přidáte kakao a trochu mléka a uděláte
mramorovou bábovku

Nějakou jinou variantu mi můžete zaslat na email info@poctivachut.cz . Budu moc ráda.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou....
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka a česnek na plátky, pórek na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme...
Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Citronovou kůru nastrouháme. Česnek oloupeme a buď nastrouháme, nebo prolisujeme. Rozmarýn zdrhneme, aby nám...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, cukr, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse. V...
Žloutky utřeme se změklým máslem, přidám mléko a mouku. Osolíme. Přidáme bylinky. (Hlavně ať jsou všechny suroviny pokojové teploty). Nakonec...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Objevte zdravé náhrady cukru v receptech, které neztratí chuť. Med, javorový sirup, stévie a další tipy pro zdravější pečení a...
Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x