Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Celerová remuláda

Skvělá zdravá náhrada za tatarku v bagetách, toustech a podobně.

SUROVINY

1 menší celer
4 lžíce majonézy – viz Základní recepty
½ lžíce kremžské hořčice
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce dijonské hořčice
šťáva z citronu
sůl, pepř

POSTUP

Celer okrájíme. Pokud možno ho nestrouháme, spíše nakrájíme na julienn. Hned ho pokapáme citronovou šťávou, aby nám nezhnědl. Přidáme majonézu, hořčice, smetanu a vše promícháme. Ochutíme solí, pepřem a necháme odležet.

PS: toto je recept od proslulého francouzského kuchaře Escoffiera.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na kolečka nebo slabé plátky a osmažíme na másle, přisypeme cukr...
Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce. Do hrnce vložíme sádlo a špek. Chvilku restujeme. Přihodíme cibuli. Kuličky jalovce trochu rozmačkáme,...
Z mléka odlijeme trochu na želatinu a necháme ji nabobtnat. Zbytek mléka ohřejeme, ale nevaříme. Želatinu potom přidáme do teplého mléka a...

RECEPTY