Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Další starý recept – z roku 1905. Poměry jsem upravila, ale kurzívou jsem Vám dopsala poznatky ze staré kuchařky.

SUROVINY

2 lžíce sádla nebo oleje
1 cibule
4 vepřové kotlety
hladká mouka na obalení
2 špetky kmínu drceného
200ml vývar (polévky)

POSTUP

Kotlety trochu naklepeme, okraje nasekneme, aby se nám při opékání nekroutily. Osolíme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce.

Na pánev dáme sádlo či olej, přihodíme cibulku najemno nakrájenou a zbytek kmínu. Krátce zpěníme a přidáme obalené kotlety. Maso opečeme po obou stranách asi 5 min. Zalijeme polévkou (vývarem). Maso vyndáme. Omáčku necháme zahoustnouti a na kotlety ji procedíme. Přidáme nasekanou petržílku. K tomu dáváme čerstvé neb smažené brambory.

PS: Já to mám ráda s rýží s cibulkou, které doma říkáme ruská. Zrovna nedávno jsem se dočetla, že je to cibule prorůstová – hybrid sibiřské a kuchyňské cibule. A je
to vytrvalá rostlina.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kapustičky povaříme v připraveném vývaru max 5 min. Vyndáme je a dáme stranou. Dýňové pyré přidáme do vývaru. Prohřejeme. Osolíme, opepříme...
Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce a na kousky nalámané banány. Rozmixujeme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a metlou...
Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů) Pomeranče pořádně omyjeme horkou vodou. Dva...

RECEPTY