Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Těstoviny s cuketou

SUROVINY

2 lžíce oleje olivového
plátek másla
3 stroužky česneku bez klíčku
500g cukety
500g těstovin jakékoliv nebo domácí viz. Jak na to
150ml zakysané smetany
50g strouhaného parmazánu
Sůl, pepř, bylinky

POSTUP

Na pánvi rozehřejeme 2 oleje a plátek másla. Osmažíme na něm plátky česneku a cuket. Osolíme a opepříme. Smažte asi tak 10 min. (Já mám ráda, když jsou cukety ještě trošku tvrdé). Během toho uvaříme těstoviny dle návodu na obalu nebo domácí viz Jak na to. Do cuket přidáme smetanu a 3/4 sýra. Vsypeme těstoviny a promícháme. Sypeme bylinkami a zbytkem sýra.

A ještě mám ráda lichořeřišnici, tak kam můžu, tam ji nacpu. Pěstuji jí na balkoně i na chalupě. Vyzkoušejte, je moc dobrá na chleba s máslem.

PS: Toto jídlo vzniklo samozřejmě na chalupě. Nic v lednici nebylo jen zakysaná smetana a parmazán, ale ten v lednici je stále. (Moje nejoblíbenější jídlo je italské risotto, proto v lednici je vždy parmazán a víno). Na zahradě rostla cuketa a bylinky, tak vznikly těstoviny s cuketou. Rychlá a moc dobrá záležitost.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutek, rozehřátý tuk a špetku soli....
Bylinky nasekáme najemno. Smícháme je se solí a pepřem. Tuto směs pořádně vetřeme do krůtích stehen i pod kůži. Cibuli nakrájíme...
Vajíčka uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Necháme vychladnout. Z tuňákové konzervy slijeme přebytečnou tekutinu či olej. Tuňáka dáme do...

RECEPTY