Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Rychlá játrová paštika

SUROVINY

1 šalotka
2 stroužky česnek
4 lžíce rumu
200 g máslo
500 g kuřecí játra
1 špetka rozmarýnu nebo tymiánu
1 špetka mletý černý pepř
smetana ke šlehání
sůl

POSTUP

Šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Kuřecí játra hlavně pořádně očistíme. Na pánev dáme zesklovatět šalotku na plátku másla. Vhodíme česnek a játra. Opékáme ze všech stran. Játra musí být uvnitř krásně růžová, ale ne syrová. Zalijeme rumem. Chvilku podusíme – 2 min. Játra odstavíme a necháme zchladnout.

Po vychladnutí vložíme játra se zbytkem másla do mixéru a rozmixujeme na jemnou pastu. Ochutíme bylinkami, pepřem a solí. Pokud se nám paštika zdá moc hutná, zředíme smetanou pokojové teploty. A opět prošleháme.

PS: Domácí rychlou paštiku dělám často. Měním jen bylinky. Jednou je to tymián, podruhé rozmarýn, jindy bylinky vynechám a zamíchám zelený nakládaný pepř, nebo bylinky nakombinuji a přidám mandle. Kdo má rád nasládlé chutě, zamíchá brusinky naložené v rumu. Pokud chcete paštiku uchovat déle, anebo jí někomu dát jako jedlý dárek, nandejte paštiku do skleniček a zalijte ji rozpuštěným máslem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dáme vařit těstoviny dle návodu. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, ančovičky. Až se ančovičky rozpustí, přidáme pokrájené listy bršlice...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, změklé máslo, vejce, citronovou kůru, špetku prášku do pečiva a vše zpracujeme na hladké...
Upečeme kakaový korpus: Bílky s cukrem ušleháme na pevný sníh. Přidáme žloutky a prošleháme. Potom opatrně vmícháme mouku, škrob a kakao. Dortovou...

RECEPTY