Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Rychlá játrová paštika

SUROVINY

1 šalotka
2 stroužky česnek
4 lžíce rumu
200 g máslo
500 g kuřecí játra
1 špetka rozmarýnu nebo tymiánu
1 špetka mletý černý pepř
smetana ke šlehání
sůl

POSTUP

Šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Kuřecí játra hlavně pořádně očistíme. Na pánev dáme zesklovatět šalotku na plátku másla. Vhodíme česnek a játra. Opékáme ze všech stran. Játra musí být uvnitř krásně růžová, ale ne syrová. Zalijeme rumem. Chvilku podusíme – 2 min. Játra odstavíme a necháme zchladnout.

Po vychladnutí vložíme játra se zbytkem másla do mixéru a rozmixujeme na jemnou pastu. Ochutíme bylinkami, pepřem a solí. Pokud se nám paštika zdá moc hutná, zředíme smetanou pokojové teploty. A opět prošleháme.

PS: Domácí rychlou paštiku dělám často. Měním jen bylinky. Jednou je to tymián, podruhé rozmarýn, jindy bylinky vynechám a zamíchám zelený nakládaný pepř, nebo bylinky nakombinuji a přidám mandle. Kdo má rád nasládlé chutě, zamíchá brusinky naložené v rumu. Pokud chcete paštiku uchovat déle, anebo jí někomu dát jako jedlý dárek, nandejte paštiku do skleniček a zalijte ji rozpuštěným máslem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme...
Dýni omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Česnek také nakrájíme a přidáme rovnou k dýni. Zalijeme vývarem a dáme...
Hrách necháme přes noc namočený. Druhý den vodu slijeme, napustíme novou vodu a hrách dáme vařit do měkka cca 45 –...

RECEPTY