Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
2 mrkve
2 petržele
½ celeru
2 cibule i se slupkou
2 stroužky česneku – rozmáčknout
10 kuliček pepře
stonky z petržele a libečku (lístky si schovávám na ozdobu)
Do vývaru můžeme také přihodit kedlubnu, rajské jablíčko, ale kdo má rád tak také
fenykl.
Zeleninu opereme, nakrájíme na větší kousky, cibuli na osminky. Vše hodíme do hrnce a zalijeme studenou vodou (asi 2l). Přivede k varu. Zprudka necháme zavařit a poté ztlumíme, aby vývar jen lehce bublal. Vývar vaříme asi 1 hodinu. Potom vývar procedíme přes jemné sítko nebo plátno. Zeleninu vyhodíme.
Vývar by měl být čirý, zlatavý.
Pokud chceme mít vývar tmavší, zeleninu nejdříve orestujeme na másle nebo oleji. Potom teprve zalijeme studenou vodou.
Vývar ve sklenici vydrží 2 – 3 dny v lednici. Nebo ho můžete zavařit a potom vydrží až 1 měsíc
Já vývar zamrazuji ve výrobníku ledu, potom přendám do sáčku a odebírám kostičky podle potřeby. Toto řešení je vhodné hlavně pro lidi co žijí single.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved