Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta s šlehaným tvarohem

SUROVINY

500ml mléka
100 g másla
špetka soli
170g hrubé mouky
180g polohrubé mouky
4 vejce
asi ½ kg meruněk
3 lžíce mandlových lupínků
100g másla rozpuštěného

Šlehaný tvaroh:
250g tvarohu
1 smetanu ke šlehání
2-3 lžíce cukru

Shrnutí

POSTUP

Mléko s máslem dáme vařit, osolíme. Do vařícího nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud není těsto hladké a nelepí se na hrnec. Necháme vychladnout. Potom všleháme postupně vejce. Jedno po druhé. Použijte ruční šlehač (ručně je to hrozná dřina)Vyšleháme do krásného hladkého těsta.

Z těsta vyválíme váleček, na který poskládáme vedle sebe meruňky. Ty můžeme vypeckovat. A pokud jsou málo sladké, dáme do nich místo pecky půl kostičky cukru. Těsto rozkrájíme podle meruněk a hezky je zabalíme do těsta. (viz foto.) Knedlíky vaříme asi 8-10 min.

Šlehaný tvaroh: Všechny ingredience našleháme.

 

Knedlíky rozkrojíme, ozdobíme našlehaným tvarohem, posypeme opraženými mandlovými lupínky. Pocukrujeme. Pokapeme rozpuštěným máslem – nemusí být.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

I tak podzimní zelenině jako jsou kapustičky, se hodí ryba. Předehřejeme troubu na 220 °C. Slaninu nakrájíme na proužky. Kapustičky...
Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do kokotek - zapékací misky. Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme...
20g másla rozpustíme. Rohlíky nebo tousty nakrájíme na kostičky. Vajíčka oddělíme na žloutky a bílky. Kopřivy propláchneme a spaříme horkou...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory a batáty (dohromady by to mělo být asi 1kg) oloupeme. Nakrájíme na kousky. Uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme....
Okurku omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Oloupeme cibuli a česnek. Papriku i papričky omyjeme a odstraníme jadérka. Všechnu zeleninu nakrájíme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x