Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Grilovaná polenta

Jednou si zase uděláme něco zdravého k vínu či pivu a ještě k tomu bezlepkového.

SUROVINY

250ml mléka
250ml vody
plátek másla (50g)
120g polenty
Sůl, pepř

POSTUP

Dáme vařit vodu s mlékem a přidáme kousek másla. Před bodem varu nasypeme polentu a vaříme cca 5 min. Osolíme, opepříme. Plech buď pomažeme olejem, nebo vyložíme pečícím papírem a kaši na něj rovnoměrně rozetřeme asi na výšku 1 cm. Necháme vychladit. Nakrájíme na požadované tvary.

Dáme na gril a po obou stranách opečeme. Nebo dáme na plech pod gril, potom obrátíme a posypeme ještě slaninou a opět ogrilujeme.

Můžeme podávat jen tak k vínu či pivu anebo jako přílohu.

PS: Polentu můžeme ochutit česnekem, chilli či různými bylinkami.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Veku nebo tousťák namočíme mlékem. Přidáme ořechy, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a řádně rozmixujeme. Do hladké hmoty opatrně přidáváme olej a cit....
Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, můžeme i přes noc. Jahody nakrájíme na kolečka...
Mléko s máslem dáme vařit, osolíme. Do vařícího nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud není těsto hladké a nelepí...

RECEPTY