Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Co pořád s těmi švestkami dělat, že? Už jste snědli koláč, knedlíky, navařili povidla. Tak s nimi ještě ochutíme poháry.
500ml smetany ke šlehání
2 lžíce vanilkového cukru – viz jak na to
100g hořké čokolády
4 plátky želatiny
Švestková omáčka
300g švestek
3 lžíce vody
1 – 2 lžíce třtinového cukru nebo med dle chuti
2 špetky kardamomu
Připravíme si mističky. Želatinu namočíme. Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a zahřejeme těsně k bodu varu. Odstavíme z plotýnky a nasypeme nasekanou čokoládu (čím menší kousky, tím rychleji bude rozpuštěna) Když se čokoláda rozpustí, vymačkáme želatinu a přidáme do teplé čokoládové smetany, mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Směs nalijeme do připravených mističek. Necháme v lednici přes noc odležet.
Omyté švestky vypeckujeme a nakrájíme. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr a kardamom. Na mírném ohni povaříme asi 10 min. Necháme zchladnout. Navršíme na smetanovou panna cottu. Ozdobíme dle své fantazie.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved