Čokoládová panna cotta se švestkovou omáčkou

Co pořád s těmi švestkami dělat, že? Už jste snědli koláč, knedlíky, navařili povidla.
Tak s nimi ještě ochutíme poháry.

SUROVINY:

500ml smetany ke šlehání
2 lžíce vanilkového cukru – viz jak na to
100g hořké čokolády
4 plátky želatiny

Švestková omáčka
300g švestek
3 lžíce vody
1 – 2 lžíce třtinového cukru nebo med dle chuti
2 špetky kardamomu

POSTUP:

Připravíme si mističky. Želatinu namočíme. Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a zahřejeme těsně k bodu varu. Odstavíme z plotýnky a nasypeme nasekanou čokoládu (čím menší kousky, tím rychleji bude rozpuštěna) Když se čokoláda rozpustí, vymačkáme želatinu a přidáme do teplé čokoládové smetany, mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Směs nalijeme do připravených mističek. Necháme v lednici přes noc odležet.

Omyté švestky vypeckujeme a nakrájíme. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr a kardamom. Na mírném ohni povaříme asi 10 min. Necháme zchladnout. Navršíme na smetanovou panna cottu. Ozdobíme dle své fantazie.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Hruškový nákyp
Sladké jídlo

Hruškový nákyp

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Zakapeme alkoholem. Pekáč nebo formu vymažeme máslem. Dáme do ní hrušky. Zasypeme nasekanými ořechy. Změklé máslo našleháme s cukrem

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK