Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Tento recept je rychlý na vaření, jen potřebujete více nádobí – jeden kastrůlek na omáčku, další na houby a pánvičku na maso a ještě nějakou přílohu. Ale jinak je to šup, šup.
4 šalotky
25g másla
1 rajče
125 ml hovězího vývaru – viz jak nato
2 lžíce portského vína
125 ml červeného vína
25g másla studeného
300g hlívy ústřičné
sůl, pepř
špetka kmínu mletého
hrst petrželky listové
4 plátky hovězího roštěnce
2 lžíce másla
sůl, pepř
Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Rajče spaříme, oloupeme – viz jak na to a nakrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo a šalotku v ní orestujeme. Přihodíme nakrájené rajče. Zarestujeme. Přilijeme vývar, víno a portské. Omáčku svaříme asi na 1/3. Osolíme, opepříme. Dáme stranou a zašleháme studené máslo, které omáčku krásně zjemní. Pokud chcete omáčku velmi jemnou, ještě před zašleháním ji můžeme přepasírovat. Potom nemusíme rajče loupat.
Hlívu očistíme a pokrájíme. Na máslo vhodíme houby a restujeme. Osolíme, opepříme a okmínujeme.
Maso osolíme, opepříme. Trochu naklepeme. Nařízneme okraje, aby se nám maso nekroutilo. Na másle ho rychle opečeme.
PS: Já to podávám s bramborovými plackami – viz recepty, ale můžete přidat americké brambory, vařené brambory, pečené brambory.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved