Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka s květákovým pudingem

Polévky ze starých kuchařek miluji. Vždy mě dostane, jak dokáží půvabně spotřebovat zbytek třeba květáku.

SUROVINY

1l libovolného vývaru (viz. Základní recepty)
kousek květáku (cca 200g)
1 vejce
sůl

POSTUP

Dáme vařiti kousek květáku do zasolené vody nebo polévky. Uvařený, měkký nadrobno rozsekáme.

Do hrnečku dáme vejce, osolíme a řádně to rozkverláme a usekaný květák tam dáme. Promícháme.

Malé formičky, třeba košíčkové neb jiné máslem vymažeme a moukou vysypeme. Do poloviny touto hmotou naplníme a postavíme na nízký rendlík, kde máme teplou vodu naplněnou, aby sahala jen do poloviny formiček. Přiklopíme poklicí a necháme v páře na plotně zatuhnouti cca 10 – 15 minut.

Pak každou jednotlivou formu vyklopíme, jsou-li větší, na čtvrtky rozkrájíme, aneb celé vkládáme do polévky.

PS: Já jsem květák povařila přímo v zeleninovém vývaru a potom vylovila. Musím přiznat, že z formiček to nešlo vůbec vyklopit, zkusila jsem to studené i teplé. Myslím si, že kdybych připravila na másle květák s vajíčkem a tento mozeček zalila polévkou, bylo by to stejné. Na chuť to bylo moc dobré v polévce.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy a změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc...
Zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Slaninu nakrájíme na nudličky. Na oleji orestujeme...

RECEPTY