Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jídlo, které voní podzimem

SUROVINY

1 kuře nebo 4 čtvrtky kuřete
500 ml červeného vína
10 kuliček jalovce
5 nového koření
10 kuliček pepře
2 hřebíčky

100 – 150g špeku v celku
250g hroznového vína
30g cukru
1 – 2 hrsti vlašských ořechů (jak máte rádi)
50g másla
Sůl
1 lžíce limetové nebo citronové šťávy

POSTUP

Červené víno svaříme s kořením, necháme zchladnout. (Já koření trochu v hmoždíři rozmáčknu, aby potom lépe vonělo)

Špek nakrájíme na klínky.

Kuře naporcujeme, prošpikujeme a zalijeme vínem s kořením. Necháme přes noc odležet. Maso můžeme párkrát otočit.

Kuře vyjmeme z marinády. Osušíme a osolíme. Kuře opečeme na másle, přihodíme vlašské ořechy a zalijeme přecezenou marinádou.

Dusíme asi 1/2 až 3/4 hodiny do měkka. Můžeme podlévat vodou nebo červeným vínem pokud je to třeba.

Hroznové víno překrájíme na půlky a vyndáme zrníčka.

Kuře vyjmeme a do omáčky přidáme hrozny. Dle chuti přidáme citrusovou šťávu a osladíme. Ještě krátce prohřejeme. Pokud se nám šťáva zdá moc řídká, můžeme ji zahustit malou lžičkou škrobu bramborového či kukuřičného, který jsme rozmíchaly v troše studené vody.

PS: Tak to je výborný i bažant! Podáváme s brambory, těstovinami či špekovými knedlíky

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Smetanu zahřejeme. Přidáme nalámané ledové kaštany a čokoládu a za občasného míchání necháme rozpustit. Potom dáme do lednice přes noc vychladit....
Na vál prosejeme mouku, přidáme změklé máslo a smetanu. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky...
Troubu si předehřejeme na 180°C. Toustový chléb si umixujeme na strouhanku. Přidáme šalotku a česnek nasekaný nadrobno, olej, ¼ lžičky...

RECEPTY