Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bůček pečený se šalvějí

Je zima. (to je objev, že? 🙂 ) A proto si můžeme dovolit něco tučnějšího a přihodíme si k tomu něco super zdravého. A když si k tomu ještě nastrouháte křen s pomeranči, tak to bude nakonec super zdravé jídlo.

SUROVINY

1 palice česneku
1 kg bůčku
Sůl, pepř
2 špetky šalvěje
150 ml vody

POSTUP

1 palici česneku rozkrojíme celou na půl. Kůži na bůčku nařežeme. Bůček řádně prosolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Vše pořádně zapracujeme do masa. Dáme do pekáče, zalijeme vodou. Pečeme při 180°C asi hodinu přiklopené, dokud není maso měkké. Potom odklopíme a opečeme kůrčičku, aby byla zlatavá a křupavá.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Salát natrhám, ředkev i mrkev nařežeme škrabkou na tenké plátky. Vše dáme do mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme a vše...
Salát propereme, jahody opláchneme a nakrájíme na silnější kolečka. V mističce prošleháme, olej, sůl, pepř, citr. šťávu a balsamicový krém. Na...
Uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme 2l studené vody, přidáme koření - celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme...

RECEPTY