Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bylinkové housky

Pozor jsou návykové.

SUROVINY

500g hladké mouky
1 balíček sušeného droždí (7g)
1 lžička cukru
2 lžičky soli
špetka pepře
5 lžic oleje třeba olivového
250ml vody vlažné
4 lžíce bylinek (pažitka, tymián, bazalka, oregano, šalvěj, petržel)
2 jarní cibulky
1 vejce
hrubozrnná sůl na posypání

POSTUP

Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí, pepřem. Přilijeme olej a vlažnou vodu a vše zpracujeme na hladké těsto. Přisypeme bylinky a jarní cibulku a ještě pořádně prohněteme. Dáme na teplé místo nakynout 30 – 45 min.

Troubu si rozpálíme na 180°C. Z vykynutého těsta děláme malé houstičky či bochánky (cca 8). Poskládáme je na plech na pečící papír a necháme ještě chvilku kynout. Potom potřeme vajíčkem a posypeme solí. Dáme péct cca 25 min dozlatova.

Houstičky vyndáme a na chvilku přikryjeme vlhkou utěrkou.

PS: Jsou skvělé jen tak s máslem. Mňam.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem. Z bílku našleháme sníh. Do žloutkové pěny postupně přidáváme sníh a mouku...
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Vlahé mléko nalijeme na droždí a necháme...
Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo, vejce a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme...

RECEPTY