Bramborové placky

Vydrželi jste se zelným salátem, nebo jste ho již vyzkoušeli? Jestli ne, tak si k němu
připravte bramborové placky, ale když ještě vydržíte, tak k tomu připravíme vepřové
maso v pivní omáčce. A vše dohromady to je bomba! Zatím si můžete dát
bramborové placky se švestkovými povidly, anebo se švestkovým džeme s vlašskými
ořechy a vínem od Singlefood.

SUROVINY:

1 kg brambor
100 g hladká mouka – můžeme použít i polohrubou mouku
1 lžička sůl
olej na opékání

POSTUP:

Brambory uvaříme ve vodě nejlépe den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme mouku (podle typu brambor tolik, aby bylo těsto měkké, ale drželo pohromadě). Přidejte sůl a vypracujte na hladké těsto. S těstem se snažíme pracovat rychleji, aby nám nezřídlo.

Těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na placku o síle cca 5 mm. A vykrajujeme placičky, které na pánvi opékáme na kapce oleje, můžeme i na sucho

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK