Paprikový humus

SUROVINY:

250g paprik
160g konzerva cizrny
1 stroužek česneku
1 – 2 lžíce smetanového čerstvého sýra
2 lžíce olivového oleje
1 lžička limetové nebo citronové šťávy
sůl, pepř
feferonka – nemusí být

SUROVINY:

Papriky strčíme pod gril a opečeme. (Až pomalu do černa.) Strčíme je do pytlíku a zapaříme. Oloupeme. Papriky, česnek a cizrnu dáme do mixeru a rozmixujeme. (Kdo má rád pálivé, přihodí jednu feferonku) Přidáme sýr, olej a citr. šťávu. Vše rozšleháme v hladké pyré. Podáváme na slaných sušenkách, opečených toustech. Nebo můžeme podávat jako dip k pestrému talíři syrové zeleniny. Tento humus se hodí i ke grilovanému masu.

PS: Kdo není milovníkem klasického humusu, měl by se překonat a ochutnat (jako můj syn), protože je výtečný – ta chuť grilovaných paprik – mňam.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK