Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Amur s omáčkou a zeleninou

Tento recept jsem připravovala hlavně pro milovníky ryb, ale protože já ryby nemůžu kvůli alergii, tak výborné je to i s vepřovým masem – postup úplně stejný.

SUROVINY

1 amur (1,5 kg) nebo podkovy
Sůl, pepř

2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky pálivé mleté papriky
½ lžičky uzené mleté papriky
1 pórek
2 mrkve
2 – 3 lžíce oleje
50g másla
2 lžičky hořčice
120ml bílého vína
200ml smetany

POSTUP

Pórek a mrkev si nakrájíme na stejně veliké kousky. Vykuchaného amura očistíme, odřízneme hlavu a ploutvičky. Omyjeme, osušíme a naporcujeme na podkovy. Osolíme, opepříme a pečlivě obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Pokud nemáme rádi pálivé, můžeme samozřejmě nahradit sladkou paprikou. Opečeme ze všech stran dozlatova na směsi oleje a másla. Vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku dáme hořčici, zalijeme bílým vínem a smetanou. Zamícháme a necháme provařit. Mezitím si pórek a mrkev připravíme na páře, nebo na másle na pánvičce.

Zeleninu a rybu rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.

PS: Podáváme s pečenými bramborami, které jsme si uvařili den předem a potom opekli na másle či v troubě.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Krůtí nohy opereme a očistíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a stehna prošpikujeme. Pod kůži vložíme vždy tenký plátek máslíčka. Zbytkem...
Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík celeru...
Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. Troubu rozehřejeme na 190°C. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy nasypeme mouku, prášek...

RECEPTY