Tuňáková pomazánka

Super rychlá a zdravá svačina či večeře.

SUROVINY:

1 konzerva tuňáka (ccc150g čistá váha)
3 vajíčka natvrdo – viz jak na to
1-2 jarní cibulky dle velikosti
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce majonézy – viz jak na to
1 lžíce zakysané smetany
sůl, pepř

POSTUP:

Vajíčka uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Necháme vychladnout. Z tuňákové konzervy slijeme přebytečnou tekutinu či olej.

Tuňáka dáme do mísy a vidličkou částečně rozmačkáme, přidáme nakrájená vajíčka, jarní cibulku. Vmícháme majonézu, zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou.

Necháme asi ½ hodinu uležet.

Mažeme na pečivo. Sypeme pažitkou.

PS: Výborné je naplnit touto pomazánkou vydlabaná rajská jablíčka, nebo vmíchat do pomazánky vařené těstoviny.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK