Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Super rychlá a zdravá svačina či večeře.

SUROVINY

1 konzerva tuňáka (ccc150g čistá váha)
3 vajíčka natvrdo – viz jak na to
1-2 jarní cibulky dle velikosti
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce majonézy – viz jak na to
1 lžíce zakysané smetany
sůl, pepř

POSTUP

Vajíčka uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Necháme vychladnout. Z tuňákové konzervy slijeme přebytečnou tekutinu či olej.

Tuňáka dáme do mísy a vidličkou částečně rozmačkáme, přidáme nakrájená vajíčka, jarní cibulku. Vmícháme majonézu, zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou.

Necháme asi ½ hodinu uležet.

Mažeme na pečivo. Sypeme pažitkou.

PS: Výborné je naplnit touto pomazánkou vydlabaná rajská jablíčka, nebo vmíchat do pomazánky vařené těstoviny.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

V míse rozetřeme cukr, droždí, máslo. Postupně na střídačku přiléváme vlahé mléko, v kterém jsme rozmíchali žloutek a přisypáváme mouku. Přidáme špetku soli....
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V kefíru rozšleháme vejce a...
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, a přidáme houby nakrájené na větší kousky. Zaprášíme paprikou, přidáme špetku kmínu, pepř a chvilinku...

RECEPTY