Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Každý rok musí prostě být jahodové knedlíky. To jinak nejde.
½ kg hrubé mouky
2 lžičky cukru
½ kostičky droždí
1 hrnek mléka (230ml)
1 vejce
malá špetka soli
jahody
strouhaný tvrdý tvaroh
moučkový cukr
máslo
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout.
Jahody očistíme.
Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme. Z těsta uděláme váleček, na který naskládáme jahody hezky vedle sebe. Mezi jahodami těsto rozkrájíme. Jahody těstem obalíme a zakulatíme.
Potom je vkládáme do vroucí vody. Vaříme dle velikosti asi 5 min. Knedlík pomocí dírkované naběračky vyndáme, propícháme.
Sypeme tvarohem, cukrem a řádně polijeme rozpuštěným máslem.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved