Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kynuté knedlíky s jahodami

Každý rok musí prostě být jahodové knedlíky. To jinak nejde.

SUROVINY

½ kg hrubé mouky
2 lžičky cukru
½ kostičky droždí
1 hrnek mléka (230ml)
1 vejce
malá špetka soli
jahody
strouhaný tvrdý tvaroh
moučkový cukr
máslo

POSTUP

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout.

Jahody očistíme.

Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme. Z těsta uděláme váleček, na který naskládáme jahody hezky vedle sebe. Mezi jahodami těsto rozkrájíme. Jahody těstem obalíme a zakulatíme.

Potom je vkládáme do vroucí vody. Vaříme dle velikosti asi 5 min. Knedlík pomocí dírkované naběračky vyndáme, propícháme.

Sypeme tvarohem, cukrem a řádně polijeme rozpuštěným máslem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kotlety trochu naklepeme, okraje nasekneme, aby se nám při opékání nekroutily. Osolíme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce. Na pánev dáme...
Žebírka. Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin. Předehřejeme troubu na 200°C. Na...
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme houby nakrájené na větší kousky. (Já použila jen stejně velké hlavičky –...

RECEPTY