Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kynuté knedlíky s jahodami

Každý rok musí prostě být jahodové knedlíky. To jinak nejde.

SUROVINY

½ kg hrubé mouky
2 lžičky cukru
½ kostičky droždí
1 hrnek mléka (230ml)
1 vejce
malá špetka soli
jahody
strouhaný tvrdý tvaroh
moučkový cukr
máslo

POSTUP

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout.

Jahody očistíme.

Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme. Z těsta uděláme váleček, na který naskládáme jahody hezky vedle sebe. Mezi jahodami těsto rozkrájíme. Jahody těstem obalíme a zakulatíme.

Potom je vkládáme do vroucí vody. Vaříme dle velikosti asi 5 min. Knedlík pomocí dírkované naběračky vyndáme, propícháme.

Sypeme tvarohem, cukrem a řádně polijeme rozpuštěným máslem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové pěny přidáme postupně...
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a najemno nasekáme nebo nastrouháme. (Já, protože si melu maso sama, přihodím vše do mlýnku.)...
Nejdříve si připravíme nádivku. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na oleji. Přihodíme nasekané listy kostivalu (kopřivy, špenátu, bršlice) a...

RECEPTY