Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bramborová pánev

Skvělá večeře na chalupu – málo ingrediencí, které se vždy v kuchyni najdou.

SUROVINY

1 kg brambor vařených ve slupce
2 červené cibule
200g prorostlého domácího špeku
6 lžic másla nejlépe přepuštěného
Sůl, pepř
Svazek petrželky
2 lžíce nakládaných pampelišek nebo kaparů (nemusí být)

POSTUP

Brambory uvaříme (nejlépe den předem). Oloupeme je. Rozkrájíme na osminky – měsíčky. Cibuli nakrájíme na kolečka a špek na kostičky či proužky.

V horkém másle opečeme brambory do zlatova. Vyndáme brambory a přihodíme cibuli se špekem. Vše opečeme. K tomu přihodíme zpět brambory a prohodíme. Osolíme, opeříme.

Na talíři posypeme okapanými pampeliškami nebo kaparami a pažitkou. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Kuřecí játra hlavně pořádně očistíme. Na pánev dáme zesklovatět šalotku na plátku másla. Vhodíme česnek...
Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a maso do ní naložíme přes noc. Připravíme...
Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř. A necháme přes noc...

RECEPTY