Dostala jsem naložené kořeněné citrusy v brandy od M S. (Chtěla to kamarádka vyhodit, protože nevěděla co s tím a protože ví, že já vše zpracuju, skončilo to u mě, jako jiných různých potravin)). Použila jsem recept na rumovou bábovku. Místo rumu jsem použila brandy z naložených citrusů a nakonec přihodila polovinu citrusů = 1 clementinka, 1 citron nakrájené na kostičky do bábovky
300g tuku (máslo, Héra, zlatá Haná)
270g cukru krupice
5 vajec
3 lžíce mléka
380 hladké mouky
1 lžička vanilkového cukru
1 prášek do pečiva
40 ml brandy
1 naložená clementinka a citron
špetka soli
olej nebo jiný tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
Troubu si rozpálíme na 180°C.
Formu na bábovku si vymažeme tukem, (já nejradši používám sádlo) a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou.
V robotu nebo ručním mixérem našleháme máslo s cukrem do pěny. Postupně zašleháme vejce jedno po druhém. Přidáme mléko. Nasypeme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec vlijeme brandy a přihodíme nakrájené citrusy.
Ještě jednou promícháme.
Těsto nalijeme do připravené formy.
Pečeme při 180°C asi 45 až 60 min. Upečení vyzkoušíme pomocí špejlí.
Další recepty na bábovku: Bábovka se svařeným vínem a vínovou polevou, Ořechová bábovka nebo třeba Maková bábovka s višněmi/třešněmi
TIP: Kořeněná bábovka s brandy je ještě lepší, když ji necháš přes noc odležet. Chuť brandy a koření se krásně rozvine a bábovka bude vláčnější.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved