Kořeněná bábovka s brandy

Kořeněná bábovka s brandy je skvělou volbou pro všechny, kdo mají rádi výrazné chutě a vůni koření v kombinaci s jemným alkoholem. Tento recept tě nadchne svou jednoduchostí, ale zároveň nečekaně bohatou chutí.

Dostala jsem naložené kořeněné citrusy v brandy od M S. (Chtěla to kamarádka vyhodit, protože nevěděla co s tím a protože ví, že já vše zpracuju, skončilo to u mě, jako jiných různých potravin)). Použila jsem recept na rumovou bábovku. Místo rumu jsem použila brandy z naložených citrusů a nakonec přihodila polovinu citrusů = 1 clementinka, 1 citron nakrájené na kostičky do bábovky

SUROVINY

300g tuku (máslo, Héra, zlatá Haná)
270g cukru krupice
5 vajec
3 lžíce mléka
380 hladké mouky
1 lžička vanilkového cukru
1 prášek do pečiva
40 ml brandy
1 naložená clementinka a citron
špetka soli
olej nebo jiný tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy

Shrnutí

POSTUP

Troubu si rozpálíme na 180°C.

Formu na bábovku si vymažeme tukem, (já nejradši používám sádlo) a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou.

V robotu nebo ručním mixérem našleháme máslo s cukrem do pěny. Postupně zašleháme vejce jedno po druhém. Přidáme mléko. Nasypeme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec vlijeme brandy a přihodíme nakrájené citrusy.

Ještě jednou promícháme.

Těsto nalijeme do připravené formy.

Pečeme při 180°C asi 45 až 60 min. Upečení vyzkoušíme pomocí špejlí.

Další recepty na bábovku: Bábovka se svařeným vínem a vínovou polevou, Ořechová bábovka nebo třeba Maková bábovka s višněmi/třešněmi

TIP: Kořeněná bábovka s brandy je ještě lepší, když ji necháš přes noc odležet. Chuť brandy a koření se krásně rozvine a bábovka bude vláčnější.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Nejdříve nakrájíme cibuli a česnek najemno, celer i mrkev na půl kolečka. Do hrnce dáme olej nebo sádlo orestujeme cibuli,...
Jahodová heřmánková kvašená limonáda je originální domácí fermentovaný nápoj. Spojuje sladké jahody, heřmánek a jemné perlení díky kvašení....
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Vejce také oloupeme. Cibulku sloupneme z vrchní vrstvy. Ředkvičky omyjeme. Vše...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dužinu z melounů vykrojíme a nakrájíme na kostičky. Okurku a cibuli nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Chilli nasekáme na malinkaté...
Mrkvová polévka. Cibuli a zeleninu a nakrájíme na kostičky. Olej rozpálíme, přihodíme cibuli a chvilku restujeme. Přihodíme zbytek zeleniny (mrkev,...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Pokud si říkáš, co připravit z jahod, máme pro tebe pořádnou dávku inspirace – ať už hledáš něco sladkého na...
Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x